Problem z szybą od kierowcy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PETERSOCTAVIA
    Classic
    • 2007
    • 10

Może na stacji diagnostycznej forda na Popularnej?
    Mają świetny sprzęt, tylko czy w Skodzie ustawią... warto zapytać.

Pozdrawiam
    Andrzej
    Octavia 1.8T 20V '99 AGU@212KM/328Nm
  • HKR
    Drive
    • 2006
    • 71

Hej. Dzis otwieralem szybe (elektryka) i zjechala mi tylko tak gdzies na 1/3 w dol, dalej nie chciala. No to zamykam i jedzie sama pieknie do gory ale jak dojechala juz do samej gory to automatycznie otworzyla sie na jakies 15 cm. Co jest grane? Dodam ze jak zamykam wszystkie szyby z kluczyka w drzwiach to podjezdza do samej gory bez problemu i tak zostaje, ale jak chce w taki sam sposob otworzyc to znow staje na 1/3 wysokosci. Reszta szyb otwiera sie na maksa. Mam nadzieje ze w miare jasno napisalem o co chodzi. :lol:

Komentarz

• -shadow-
      Drive
      • 2009
      • 93

Sprawdź kable w gumowych przegubach przechodzące z auta do drzwi. Czasami kable się złamią i wtedy dzieją się takie "cuda"

Komentarz

• scr008
        Ambiente
        • 2009
        • 191

mam troche doswiadczenia w temacie, bo ostatnio zmienialem mechanizm podnosnika szyby 2 razy. w obu przypadkach zaczelo sie tak jak u Ciebie. pozniej byl trzask i zgrzyt a pozniej mechanizm do wymiany. zycze aby u ciebie oznaczalo to co innego
        jezeli juz dojdzie do wymiany mechanizmu, to nie polecam zamiennikow - u mnie wytrzymal 2 miesiace i padl...
        Virus injected!

Komentarz

• HKR
          Drive
          • 2006
          • 71

Zamieszczone przez scr008
          mam troche doswiadczenia w temacie, bo ostatnio zmienialem mechanizm podnosnika szyby 2 razy. w obu przypadkach zaczelo sie tak jak u Ciebie. pozniej byl trzask i zgrzyt a pozniej mechanizm do wymiany. zycze aby u ciebie oznaczalo to co innego
          jezeli juz dojdzie do wymiany mechanizmu, to nie polecam zamiennikow - u mnie wytrzymal 2 miesiace i padl...
          ok mam nadzieje ze to nie bedzie co mowisz, ile kosztuje zamiennik a ile orginal? kiedys zmienialem z tylu podnosnik??zalozylem zamiennik i narazie odpukac dziala :?

[ Dodano: Czw 17 Wrz, 09 08:16 ]
          Zamieszczone przez -shadow-
          Sprawdź kable w gumowych przegubach przechodzące z auta do drzwi. Czasami kable się złamią i wtedy dzieją się takie "cuda"
          chodzi o te w tej gumowej "harmonijce"?? ok zobacze

Komentarz

• kecaj
            RS
            • 2009
            • 1511
            • Superb II (3T4)

Zobacz czy nie masz "syfu" w prowadnicach. Być może szyba ma duży opór o działa czujnik przed przytrzaśnięciem.

Zamykanie szyb z kluczyka poprzez zamek w drzwiach jest funkcją programowanie funkcji komfortu dla szyb i wtedy czujniki przed przytrzasnięciem nie są aktywne.
            Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Ths
              Rider
              • 2007
              • 317

Ja kupowałem u użytkownika skodexim cały mechanizm ponieważ linka się uwolniła i nie było sposobu jej założenia ze względu na nitowaną pokrywę mechanizmu jej zwijania.

Pierwsze co zrób to zdemontuj boczek i zobacz co się stało
              Możliwe że jeden z plastikowych suwaków mógł się uszkodzić i dlatego są takie dziwne objawy. Można dokupić te plastikowe elementy. Jak uszkodzony jest mechanizm zwijący linkę to najprawdopodobniej cały mechanizm do wymiany

Komentarz

• kecaj
                RS
                • 2009
                • 1511
                • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Ths
                Ja kupowałem u użytkownika skodexim cały mechanizm ponieważ linka się uwolniła i nie było sposobu jej założenia ze względu na nitowaną pokrywę mechanizmu jej zwijania.

Pierwsze co zrób to zdemontuj boczek i zobacz co się stało
                Możliwe że jeden z plastikowych suwaków mógł się uszkodzić i dlatego są takie dziwne objawy. Można dokupić te plastikowe elementy. Jak uszkodzony jest mechanizm zwijący linkę to najprawdopodobniej cały mechanizm do wymiany
                To nie wygląda za bardzo na mechanizm bo z kluczyka w zamku drzwi twierdzi, że szyby działają poprawnie
                Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• scr008
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 191

Zamieszczone przez HKR
                  ok mam nadzieje ze to nie bedzie co mowisz, ile kosztuje zamiennik a ile orginal? kiedys zmienialem z tylu podnosnik??zalozylem zamiennik i narazie odpukac dziala :?
                  120 zamiennik 300 ori
                  Virus injected!

Komentarz

Pracuję...